FAQ

1. Wat is de levensduur van EPDM?

Gemiddeld 50 jaar, maar wetenschappelijke studies getuigen van 70 jaar.
Sinds 1960 geproduceerd in de USA . Daken die in die periode werden bedekt met EPDM zijn vandaag de dag nog steeds in perfecte staat!

2. Welke isolatie wordt er onder EPDM gebruikt?

Alle vaste isolaties volgens de wettelijke voorschriften kunnen gebruikt worden in combinatie met EPDM. Ook alle ondergronden komen in aanmerking voor afdichting met EPDM (hout, TPO, bitumen etc… geen klei of terracotta).

3. Kan EPDM zonder isolatie worden gebruikt?

Als het dak niet geïsoleerd hoeft te worden, kan EPDM direct op het ondervlak worden aangebracht.
Dit kan zoals in niet-geïsoleerde magazijnen of kan over het bestaande bitumineus dak geïnstalleerd worden. 

4. Kunnen er op een EPDM-dak zonnepanelen worden geplaatst?

Zeker en vast. EPDM is de ideale onderlaag voor de plaatsing van zonnepanelen.

5. Wat kost een EPDM-dak gemiddeld?

Voor de meeste toepassingen is EPDM de beste investering: EPDM zorgt voor het beste rendement prijs/levensduur/kwaliteit.
De prijs van EPDM is afhankelijk van de grootte en van de complexiteit van de werf . Het is niet mogelijk om een gemiddelde prijs te geven vóór een dakcontrole.
Neem daarom contact met ons op via het aanvraagformulier

6. Hoe kies ik de juiste EPDM?

Alles hangt af van het project of toepassing. Wij zullen samen met onze gecertificeerde dakdekker de beste keuze aanraden uit een breed assortiment duurzame oplossingen (niet-gewapende of gewapende EPDM, zelfklevende EPDM, geballaste EPDM voor afwerking met een terras, tegels, dakkeien,...).

7. Kan ik EPDM zelf plaatsen?

Dit is af te raden. Doe een beroep op een professionele dakdekker voor de plaatsing van EPDM. Hierdoor verkrijg je een garantie op uw dakproject en de uitvoering van de werken. Contacteer ons en wij zullen u de contactgegevens van gecertificeerde dakdekkers bezorgen. 

8. Heeft EPDM onderhoud nodig?

Dat is het hele punt, u hoeft niets te doen. EPDM is waterafstotend, waterdicht, rot niet en sommige types zijn wortelvast. De enige vereiste is een plaatsing door vakmensen. Het is wel aangewezen dat uw dak dak jaarlijks nagekeken wordt. Neem contact met ons op indien u hier vragen over hebt

9. Kan EPDM ook anders dan op een dak worden gebruikt?

EPDM kan ook worden gebruikt voor het waterdicht maken van kelders, gevels, goten of zelfs vijvers.

10. Kan er op EPDM een groendak worden geplaatst?

Een dakbedekking van EPDM en een groendak lenen zich uitstekend aan elkaar. Maar weinig dakbedekkingen zijn wortelbestendig, een eigenschap die absoluut nodig is bij het hebben van een groendak. Ook heeft EPDM een zeer lange levensduur. Als dit gecombineerd wordt met de beschermde eigenschap van een groendak, kan de dakbedekking tot wel twee keer zo lang meegaan. Contacteer ons voor meer informatie over groendaken!

11. Hoe herken ik een kwaliteitsdakdekker?

Heel eenvoudig: neem contact met ons op! Wij brengen u in contact met de beste dakdekkers uit uw streek.

  • Projectopvolging van A tot Z
  • Kwaliteit is onze zorg
  • Een toekomstgerichte, duurzame aanpak
  • Expert in DAK & GEVEL